Inlagd sill passar på alla smörgåsbord.  I december och en tid därefter är den sk fetsillen den traditionella varianten man använder sig av.  Skölj blötlägg den 8 timmar i vatten därefter 4 timmar i mjölk för att neutralisera smaken. Rensa och ta bort ben. Skrapa ur insidan och avlägsna skinner försiktigt så den inre vita hinnan blir kvar.

För två fetsillar behövs följande:

 

6-8 msk ättikasill

1 stor lök

2 lagerblad

½ tsk krossad koriander

3 msk socker

1 msk grovt stött kryddpeppar

6 krossade nejlikor

½ tsk krossad vitpeppar

Lägg sillen i en skål och varva med kryddor, socker och den i skivor skurna löken. Häll därefter på ättikan. Vid servering skäras halvorna i jämna sneda bitar som uppläggas på fat. Häll lite av kryddättikan över och dekorera med finhackad rödlök samt möjligtvis lite dill.

Liknande artiklar

0 1364

0 1237

0 1151

INGA KOMMENTARER

Kommentera