Sylta är ett vanligt tillbehör på smörgåsbordet runt jul. Tyvärr förknippas denna rätt allt för ofta med den smörja man hittar i storköpsdisken. Prova istället att göra egen och servera med rödbetor.

 

2 kg kalvhalslägg

1 kalvlägg

1 fläsklägg

2 tsk hela kryddpepparkorn

8 nejlikor

3 liter vatten

3 msk salt

1 hackad lök

2 lagerblad

½ tsk malen vitpeppar

Knäck läggarna. Skölj köttet hastigt och lägg i hett vatten. Låt det saknta koka upp och skumma det väl.

Tillsätt kryddor och salt och lågt koka tills köttet släpper från benen. Tag då upp det och låt det svalna något. Därefter skäres köttet i bitar och males 1 gång i köttkvarn.

Låt spadet koka ytterligare med den hackade löken i 5-6 minuter varefter det silas. Lägg tillbaka köttet och låt åter koka upp för att sedan avsmakas och sedan hällas i formar för att stelna.

Märg och fläsk innehåller tillräckligt med gelatin så inget behöver tillsättas. Du kan därför vara säker på att allt du tillsätter håller god kvalitet.

Liknande artiklar

0 866

0 1043

0 994

INGA KOMMENTARER

Kommentera