Alla har vi  väl smakat på och förfärats över diverse tråkiga torra fruktkakor. Testa istället gammeldags julpudding, s.k plumpudding. En klassisk engelsk efterrätt.

200 gr njurfett (helst av kalv)pugging

5 ägg

60 gr mjöl

85 gr skorpmjöl

½ dl brännvin(konjak i urpsprunglandet)

½ dl vatten

1 dl grädde

150 gr smyrnarussin(sultan)

125 gr malagarussin

125 gr syltade citronskal

125 gr socker

1 nypa salt

4 i tärningar skurna syrliga, mjöliga äpplen

 

Njurfettet rensas och fackas fint. Blanda med grädden och låt svälla i ½ timme. Blanda sedan med njurfettet. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda noga. Vispa äggen med vatten och brännvin och tillsätt i smeten. Blanda kraftigt i ½ timme. Sedan får den vila i 1 timme och fylles därefter i den smorda och beströdda formen för att koka i vatten bad i 3 timmar. Uppstjälpes och servera med brinnande sås. Dvs en karamellsås på socker och grädde där brännvin eller annan alkoholhaltig dryck tillsättes och sätts i fyr.

Liknande artiklar

0 794

0 838

0 896

INGA KOMMENTARER

Kommentera