Inte sällan möts man på julbordet av köttbullar kryddade med allsköns exotiska produkter. Ärligt talat smakar de aldrig så bra som riktiga köttbullar. Därför presenterar vi här extra fina köttbullar med oxkött och späck. Perfekt för smörgåsbord!

600 gr oxkött

2 msk hackad rödlökköttbullar

3 tsk salt

6 msk i mjölk uppblött ströbröd(helst av vete)

3 msk smör till stekning

30 gr späck

3-4 dl riktig mjölk

1/4 tsk vitpeppar

 

Köttet och späcket putsas, skäras i bitar och malas 3 ggr på köttkvarn. Den hackade löken fräses i litet av smöret. Köttet arbetas smidigt och blandas med brödet, peppar och salt och spädes med mjölken som tillsättes litet i taget och inarbetas. Smöret brynes i en stekpanna och av smeten formas små bullar så få steka tills de bli vackert bruna. Pannan skakas så att bullarna bli jämna. De uppläggas på varm karott. 4 msk vatten hällas i pannan och få koka upp. Köttskyn vispas väl ur och hälles över köttbullarna.  Dessa köttbullar får ej kokas i sås utan serveras endast med denna sky.

Liknande artiklar

0 1180

0 1392

0 1266

INGA KOMMENTARER

Kommentera