En blaskigt rosa Trotsky
En blaskigt rosa Trotsky

Vi fortsätter idag på det tema vi inledde när vi presenterade drinken Fidel Castro. Det vill säga temat med drinkar med koppling till arbetarrörelsen. Dagens drink är döpt efter slaktaren Lev Trotskij. Cocktailens ingredienser vill minna om hans tid i exil i Mexico och är därför en tequila-drink.

Den är oväntat god, men det kan nog ha att göra med att undertecknad har ungefär lika mycket fördomar om tequila, som en följd av en osund natt i ungdomen, som om Trotskij, skriver man så mycket goja om Machno är man per definition opålitlig, så även en måttligt drickbar drink hade nog passerat som ”oväntat god”.

Skall den göras ordentligt ska väl isen hackas loss från isblock med ishacka.

Trotsky

3 delar tequila
1 del tranbärsjuice
4 stänk Triple Sec
1 stänk Lime Cordial

Liknande artiklar

1 2446

0 1341

0 1540

1 Kommentar

Kommentera