En Coronation '37 som bjöds sent på vår senaste bjudning.
En Coronation ’37 som bjöds sent på vår senaste bjudning.

Nu var det ett tag sedan vi bjöd på en ny cocktail. Men nu är det dags för det här efterlängtade inslaget på vår blogg ånyo. Idag bjuder vi på en Coronation ’37. Det har blivit lite av en favorit på bjudningarna här hemma. Framförallt som det råder en konstant brist på Curaçao Orange så Blå Curaçao får hoppa in som ersättare, vilket ger vår cocktail en synnerligen trevlig färg!

Namnet Coronation ’37 syftrar på George VI av Englands kröning 1937. Han tillträdde som bekant tronen efter skandalen runt brodern Edward VIII. Trontilträdet var redan 1936, men då allt gick hyfsat fort så fick man till en kröning först 1937, därav namnet.

Nå cocktailen då. En trevlig och syrlig cocktail som lämpar sig strålande vid festligare tillfällen, i synnerhet om man som undertecknad bara har tillgång till Blå Curaçao och inte orange som ger en lite mindre festlig färgsättning. De olika sorterna Curaçao smakar nuförtiden identiskt, det är sockerkulör som ger färgen, och kan därför smakmässigt ersätta varandra.

Coronation ’37

1 del Gin
1 del Curaçao Orange
1 del Vit Rom
1 del pressad citron
Skaka och sila

Liknande artiklar

1 2446

0 1341

0 1541

INGA KOMMENTARER

Kommentera