TandsticksfabrikSå har ytterligare ett slag mot den fria kulturen och arbetarrörelsens bildningsbas fallit. Den fullständigt rabiate Mats Green har under dagen fått igenom sitt krav på att strypa större delen av det fria kulturlivet i Jönköping.

Det är givetvis Kulturhuset i den gamla tändsticksfabriken i Jönköping det handlar om. Med sedvanlig arrogans och utan att bry sig om grundläggande parlamentariska regler och lagar så har alltså Jönköpings kommunalfullmäktige snällt bugat för den moderata piskan. Det ska från och med nu bara vara av den politiska eliten godkänd kultur som ska få finnas i det svenska bibelbältets centrum.

Genom dagens beslut så kommer man således närmre att bannlysa den Entartete Kunst som så länge hysts i de gamla vackra lokalerna. Vad som ska in istället vet vi inte, men det blir renlärig ekonomiskt liberal och kulturkonservativ kultur, lita på det!

BokcafetMen om vi lämnar raljerandet och ser till vad de egentligen handlar om, så är det faktiskt än mer oroande. Det handlar i grund och botten om att man från högerpolitiskt håll bryter grundlagar för att tysta politiska motståndare. Det handlar om att man än en gång från högerhåll sätter sig över de lagar och förordningar man säger sig stå bakom. Ytterligare än en gång drar man på sig brottslingens svarta mask och slår urskiljningslöst mot sina motståndare och struntar högaktningsfullt i vem mer om blir drabbad. Merkostnader för medborgarna är struntsaker, ett katastrofalt läge för kulturlivet är irrelevant och vi ska inte tala om den intellektuella utarmning som riskerar att drabba Jönköpingsområdet. Allt sånt är underordnat målet att få ett politiskt rensat Jönköping, ett Jönköping som inte protesterar, säger emot och trilskas. Ett Jönköping där de liberala grundsatserna ska regera, fast bara för dem som tycker rätt, bara för dem som har pengar och bara för dem som blir godkända av de kommunala tjänstemän som kommer tillsättas för att med kulturcensorns tränade blick avgöra vilken kultur som är degenererad och vilken som är ren, vacker och i linje med de borgerliga idealen.

Vi från Punschverandan uppmanar alla att ställa sig bakom Kulturhuset och deras krav på att politikerna ska hålla sig från det hus som under 30 år skött sig själva utan inblandning av klåfingriga kommunala tjänstemän eller politiker. Än är inte striden över. Första ronden må ha gått till Mats Green och kulturcensorerna, men matchen har bara börjat. Då Green uppmanat kommunen att bryta mot en rad regler och lagar så finns det både juridiska och andra sätt att fördröja och på sikt upphäva dagens barocka beslut.

http://www.kulturhusetjonkoping.se/

http://www.bokcafet.se

INGA KOMMENTARER

Kommentera