Att anlägga en mustasch kräver tålamod. Att hålla den i trim och i god form kräver dessutom tillgång till attiraljer såsom en kam för ansiktsbehåring, en hyvel anpassad för  detaljarbete, rakborste och spegel. Däröver krävs vax av god kvalitet. Allt detta kostar pengar. För den ekonomiskt förfördelade kan det kännas oöverkomligt. Men frukta inte! Med tålamod kan man hitta det mesta på diverse loppmarknader. Mustaschvaxet är däremot något som du vill ha fräscht. Priserna på dessa är ofta höga sett till den lilla mängd man får. Därför vill jag här ge tipset att göra eget!

Allt som behövs är lika delar bivax och vaselin. Hetta upp i vattenbad och rör tills de två är väl blandade. För en klassisk doft tillsätt några droppar bergamott- samt sandelträolja. Om vintern kan det vara en god idé att öka mängden vaselin för att undvika vita klumpar i mustaschen.

Lycka till!

Liknande artiklar

6 3686

0 1255

0 1065

2 KOMMENTARER

  1. Intressant det här med ansiktsbehåring. Något jag tänkt länge på är ödet för ”penselmustaschen”. Efter adolfs framfart skyr folk den som pesten och tycks vara för evigt förpassad till historiens skräpkammare. Detta trots att en mängd prominenta personligheter burit den med heder genom tiderna. Vore det inte på sin plats att befria denna, till synes, obetydliga lilla fyrkant ur nazismens grepp och återupprätta den? Kanske punchverandan är den plattform som på ett bra sätt kan återberätta dess historia?

    • Tyvärr är nog Chaplin-mustaschen, som jag föredrar att kalla den, hopplöst förpassad till historien än under några decennier, precis som ett användande av svastikan utanför en asiatisk kontext. Mörkermäns användande av symboler och uttryck har ju tyvärr den effekten. Jag tror helt enkelt det blir för mycket förklarande för att nå ett alltför litet resultat. Jag ska förvisso erkänna att jag har lite förutfattade meningar om just denna mustasch då jag ser den som ypperlig för den kontext där den förekom på den putslustige brittens överläpp, men svår att anpassa för andra miljöer än clownens.

Kommentera