Som uppföljning på den förra posten här på bloggen är det tänkt att det ska komma en rad cocktailrelaterade inlägg. Givetvis blir det recept, de flesta kommer vara hämtade från den helt strålande lilla Cocktailboken av Helmer Jansson, Patrik Melin och Sten Söderberg. Den publicerades ursprungligen 1949, men den upplaga som här kommer användas är den 6:e från 1964.

Idag börjar vi enkelt med en Atlantic, helt enkelt för att det var den första som ögonen föll på idag där alla ingredienser fans hemma. Det är en trevlig drink där rom och Cointreau gifter sig på ett bra sätt samtidigt som man precis anar absinthen. I det recept som använts specificeras inte typ av rom, så det blev en mörk standard-rom i form av Captain Morgan. I många recept är det dock tydligt skrivet att det ska vara vit rom. Något som får provas vid tillfälle.

Atlantic 
1/3 Gin
1/3 Rom
1/3 Cointreau
1 stänk Absinthe
Skaka och sila.

Liknande artiklar

1 2391

0 1322

0 1512

INGA KOMMENTARER

Kommentera